مرکز صنایع دستی زنان

 مرکز صنایع دستی زنان مکانی عالی برای آشنایی با مهارت‌های زنان بومی در تولید و تهیه‌ی انواع صنایع دستی است از جمله انواع بافت، گلدوزی، حصیربافی و سایر هنرهای دستی بومی. این مجموعه توسط انجمن زنان ابوظبی مدیریت می‌شود و از زنان محلی و هنرهای دستی آنها حمایت می‌کند. در ضمن در تلاش است تا این هنرهای سنتی را حفظ کند و با آموزش و گسترش آنها، سنت‌ها را زنده نگه دارد. انواع شال، کفش، کیف، فرش و منسوجات، سینی، سبد و سایر محصولات برای فروش در این مجموعه عرضه شده است.

با وجود شکایت‌ها از نبود بازار کار برای هنرمندان، تعدادی از زنان علاقه‌مند هنرهای دستی، گردهم آمده و در یک مرکز، صنایع دستی را تولید و به نمایش می‌گذارند.

این زنان در این کارگاه به خلق آثاری در حوزه‌ی نقاشی، مینیاتوری روی شیشه و دیگر وسایل، گلیم بافی و تزئین جعبه‌های چوبی مصروف اند.

بنفشه صحرا به دلیل علاقه‌یی که به هنر دارد در این مکان به تولید تابلوهای نقاشی می‌پردازد.

هرچند او می‌گوید که به دلیل نبود بازار کار؛ معلم شده است اما هنر نقاشی را نیز به عنوان وظیفه‌ی دوم خود انتخاب کرده است.

صحرا می‌افزاید: هر چند وقت یک بار بر اساس سفارش کار می‌کند، اما شکایتی که دارد این است که در افغانستان قدر هنر کمتر دانسته می‌شود و کامیابی در دانشکده‌ی هنرها را یک نوع تحقیر می‌شمارند.


او می‌گوید: «مردم حاضر اند که به سه الی چهارهزار یک تابلوی بازاری را بگیرند، اما حاضر نیستند که یک تابلوی کار دست را به پنج صد افغانی بخرند ».

فاطمه شریفی که دانش‌آموخته‌ی بخش مینیاتوری دانشکده‌ی هنرهاست می‌گوید بیش از صد اثر را روی سنگ، چوب، تکه، شیشه و کاغذ کار کرده است.

فاطمه نیز از عدم توجه مردم به هنرش شکایت دارد و برعکس از توجه مردم خارج راضی است.

او می‌گوید: «من در نمایشگاه‌های خارجی از جمله در واشنگتن که اشتراک کرده بودم استقبال مردم آن‌جا از آثارم زیاد بود اما در افغانستان هیچ توجهی نمی‌شود ».

خانم شریفی همچنان از استقبال سفارت‌های کشورهای خارجی از نمایشگاه‌های ایجاد شده در کابل نیز راضی است.

مریم سلطانی که در بخش نقاشی این مرکز کار کرده، می‌گوید: آثار او به شکل سفارشی است و سفارش‌های چهره و منظره را بیشتر کار می‌کند.

Comments

Popular posts from this blog

سوغات قزوین؛ ۲۳ خوراکی و صنایع دستی بی‌نظیر

نمد «کچه» هنر صنایع دستی و میراث گذشته‏‌های دور قوم ترکمن

صنایع دستی و آثار چوبی تزیینی کرمان