صنایع دستی همدان تبلور هنر و زیبایی
این استان مهد هنرمندان و صنعتگران برجستهای است که یادگارهای بسیار ارزشمندی از خود بجای گذاشته اند. امروزه نیز این دیار محل فعالیت بسیاری از هنرمندان با ذوق صنایع دستی است به نحوی که موفق به اخذ درجه يک هنری برابر با دكترای افتخاری برای 10 مورد نشان اصالت مرغوبيت كالا از سازمان بين المللي يونسكو و 73مورد نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي شده اند. این استان مهد سفال و منبت ایران زمین است. شهر جهانی سفال لالجین و شهر ملی منبت ملایر در این استان هستند و تویسرکان نیز یکی از قطب های اصلی منبت ایران به حساب می آید. در مجموع استان همدان مهد هنر و اندیشه است و در طول تاریخ بزرگان زیادی را به دنیای بشریت عرضه کرده است.
شهر ملی مبل و منبت ملایر
هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی شهرستان ملایر در رشته های مختلفی فعالیت می کنند که بیشتر این عزیزان در رشته مبل و منبت مشغول به کار هستند به طوری که در این شهرستان در داخل شهر و روستا( رو ستا مانند دهنو آورزمان ، جوکار و...) بیش از 4500 کارگاه کوچک و بزرگ منبت دارای مدرک از این اداره می باشند و در این کارگاهها بیش از 8200 نفر به طور مستقیم و حدود 25 هزار نفر غیر مستقیم اشتغال دارند که بیش از 1400 نفر این افراد در سنوات قبل بیمه شده اند .
هنر در دستان هنرمندان شهر جهانی سفال
هنر سفالگری نسل به نسل به مردم شهر لالجین رسیده و سفالگری، هنر آبا و اجدادی مردم این شهر است ، سفال های تولیدی این منطقه از کیفیت و اصالت فراوانی برخوردارند و هنوز هم مردم لالجین برای ساخت سفال از چرخ های دستی استفاده می کنند.
با توجه پیشینه تاریخی و فرهنگی استان همدان این استان به عنوان یکی از مهمترین قطب های فعالیت صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی ایران به حساب میآید و در حال حاضر بیش از 150 رشته صنایع دستی در استان همدان فعال است. از جمله این هنرها می توان به سفال و سراميک ، مصنوعات چوبی، مصنوعات چرمی، زيراندازها، رودوزيهای سنتی و پايپوشهای سنتيی، سنگتراشی، بافتنيهای سنتی و ... اشاره نمودکه غالبا بصورت بومی و دارای جایگاه خاصی هستند. برابر آخرين آمارهای موجود، تعداد كارگاه های این استان 22401 مورد است که تعداد شاغلين این کارگاه ها 43646 نفر می باشد. تاكنون 21مورد از رشته های صنايع دستی استان ثبت ملي شده اند
Comments
Post a Comment