گرایش های رشته صنایع دستی در مقطع کارشناسی و ارشد

 این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای گرایش خاصی نیست. طبق دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته سال 1400، مجموعه هنرهای پژوهشی و صنایع دستی شامل 10 رشته پژوهش هنر، صنایع دستی، هنر اسلامی(با 6 گرایش)، نقاشی ایرانی، تاریخ هنر ایران اسلامی، تاریخ هنر ایران باستان، حکمت هنر اسلامی، تاریخ هنر جهان اسلام، مدیریت موزه و مطالعات موزه است.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته صنایع دستی در مقاطع بالاتر

در حال حاظر در ایران رشته صنایع دستی در مقطع کارشناسی، مقطع کارشناسی ارشد ارائه می شود. دانشجویان علاقه مند به ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکترا می توانند در یکی از رشته های مجموعه پژوهش هنر بر طبق دفترچه کنکور دکترا سال 1400 انتشار یافته در سایت سازمان سنجش مانند هنرهای اسلامی، هنرهای تجسمی، هنرهای اسلامی، پژوهش هنر، تاریخ تطبیقی و تحلیل هنر اسلامی تحصیل کنند. در واقع امکان تحصیل در مقطه دکترا برای تحصیلات تخصصی وجود ندارد و باید به خارج از کشور مهاجرت کنید.

بازار کار و آینده شغلی رشته صنایع دستی در ایران

مهم ترین دغدغه هر فردی برای ورود به هر رشته ای، وضعیت بازار کار آن است. بازار کار رشته های هنری بستگی به خلاقیت، مهارت و پشتکار فرد دارد. اگر فرد دارای این مهارت ها باشد، می توانند در فرهنگسراها، سازمان میراث فرهنگی، اداره کل صنایع دستی در وزارت جهاد کشاورزی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، سازمان ایرانگردی و جهانگردی در سمت های شغلی آموزشی، کارشناسی، تحقیقاتی و پژوهشی مشغول به کار شوند.

برخی از این افراد که علاقه ای به مشغول شدن در مشاغل ثابت و یا دولتی را ندارند، تصمیم به راه اندازی کارگاهای خانگی و یا کارگاه های کوچک می کنند تا برای خودشان کسب و کاری داشته باشند و درامد بیشتری را به دست بیاورند.

Handicraft-labor-market-in-Iran

بازار کار رشته صنایع دستی

با توجه به اهمیت دادن و علاقه مردم به استفاده از صنایع دستی و راه اندازی کسب و کارهای خانگی، این حرفه آینده شغلی خوبی دارد، شاید در سال های خود تکنولوژی هایی در جهان ظهور کنند که به ایجاد و تولید صنایع دستی بپردازند، اما اگر بهترین تکنولوژی هم باشد، کاری که با دست تولید شود، زیبایی و حس بهتری دارد.

حتی خیلی از افراد دوست دارند که در کنار این افراد ماهر اموزش ببینید، تا در جایی مشغول به کار شوند و یا آنها هم برای خودشان کسب و کاری را راه اندازی کنند. پس در واقع حوزه های کاری برای افراد علاقه مند به این رشته متنوع است.

درامد و حقوق رشته صنایع دستی در ایران

میزان درآمد این حرفه بستگی به اینکه فرد در مکان های دولتی مشغول شده باشد یا برای خودتان کسب و کاری راه اندازی کرده باشند. افرادی که در مکان های دولتی مشغول به کار هستند، حقوقی ثابت متوسطی را دارند، اما درآمد افرادی که کارگاه دارند، بستگی به تعداد تولید محصولات و فروش آنها دارد. این افراد اگر از یک مشاور برای فروش و تبلیغات محصولات خود کمک بگیرند و استراتژی درستی داشته باشند، میتوانند درآمد چند برابر فردی که حقوق ثابت دارد را داشته باشند. به طور میانگین درآمد یک استادکار صنایع دستی یا هنرمند در ماه 6 میلیون تومان است.

دانشگاه های برتر رشته صنایع دستی در ایران

دانشگاه هنرتهران، دانشگاه هنر اصفهان از بهترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته صنایع دستی در ایران هستند.

Comments

Popular posts from this blog

سوغات قزوین؛ ۲۳ خوراکی و صنایع دستی بی‌نظیر

نمد «کچه» هنر صنایع دستی و میراث گذشته‏‌های دور قوم ترکمن

صنایع دستی و آثار چوبی تزیینی کرمان